3 tips til dig der vil være bartender

3 tips til dig der vil være bartender

Har du et ønske om at blive bartender, og drømmer du om at stå i baren og svinge flasker, glas og isterninger, har vi her et par gode tips til dig, som du kan tage til dig og bruge på din vej frem.

 

Find din dame flyverdragt her.

Lær din bar at kende

Når du først kommer i en bar, er det meget vigtigt at lære den rigtig godt at kende. Du skal vide, hvor alle dine flasker står, så du ikke skal stå og lede, hvis du lige pludselig skal bruge gin eller cointreau. Du får svært ved at lave drinks, hvis du ikke kan finde hver anden ingrediens til dine drinks. Så brug en dag eller to på at lære hele din bar at kende udenad. Det kommer dig til gavn senere hen, og du får meget nemmere ved at begå dig i baren.

Vær robust og hold hovedet koldt

Herefter er det meget vigtigt at forberede dig på livet som bartender rent mentalt. Det kan være hårdt at stå i baren, da du har med mange fulde mennesker at gøre, som ikke altid opfører sig lige pænt over for dig. Derfor er det meget vigtigt, at du er robust og lærer at holde hovedet koldt under pressede situationer. Mister du først overblikket, får du svært ved at stå og lave de rigtige drinks. Derfor kan det også være godt med nogle prøvevagter til at starte med, så du har en mentor med dig, der kan hjælpe dig i løbet af aftenen.

Hold din bar ren

Sidst, men ikke mindst, er det også meget vigtigt løbende at holde din bar ren hele tiden. Der vil blive spildt, smadret glas og hvad der ellers kan ske, når du står og laver drinks i et højt tempo, og derfor er det meget vigtigt, at hele tiden sørger for at holde baren ren, så du ikke står med det hele til sidst. Gør du ikke baren ren løbende, kommer du til at stå og rode rundt i glasskår og fedtede flasker, og det gør det bare sværere for dig selv at lave gode drinks.

 

Find termobukser til piger her.